27.10.10

:. Kisah Dua Hantu .:



Tersebutlah kisah dua hantu nie. Mereka ni baru je bertemu lalu mereka pun berboraklah untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

Hantu A : "Apsal kau ni asyik menggigil je?"

Hantu B : "Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais... sejuk!!" jawab sambil  menggigil lagi.

Hantu A : "Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack."

Hantu B : "Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang."

Hantu A : "Dah, aku dah buat dah!  In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..."

Hantu B : "Ceritala sikit.. Sambil-sambil lepak nih.."

Hantu A : "Camni.. Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku.. Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

Hantu B : "So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya dengan penuh minat.

Hantu A : "Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut lelaki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." sambil mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A.  Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

Hantu B : "Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi! "
 
Haha.. begitulah kisahnye.. SeLaMat MeMbace..    

3 comments:

azwa_amani said...

huhuhuhu..mcm tu plak kisahnyer yerr

Teddyatie said...

haha...

xpelah, akhirnye jmpe jgk 'jantan' tu..

frogprincesz said...

haha...2la...pdn mke dua2...hehe.. ;P