12.3.11

Aku Sgt Tension...!!


AAARRRRRGGGGGGHH...!!
Tension giler aku!
nak taw sbb pe??

Antara sbb2 yg wat aku tension :

1. As a final sem student,  aku kena wat project yg melambak2 giler..!

2. Bile nak masuk ujung2 sem nie, 
duit poket mulalah berkurangan.. huhu..

3. Sem nie aku terpilih jadi Ketua Paras, 
jadi hmpir setiap ari ada je meeting. sibuk ben0r aku nie!

4.  Masalah Family and some friends..

Tapi da org kata x elok stress lama2.
jadi aku ikutlah tips dari one of my bestfriend nie..
antaranye:

1. Tenangkan Diri - tarik nafas dalam2 n hembuskan pelan2. 
atau k0rg ley wat benda2 macam medatasi, yoga n terapi..



2. Korg jerit @ ketawa @ nangis sepuas ati korang! 
sbb nie ley lepaskan ape yg terpendam kat ati korg tu. 



3. pegi Tido...
bg aku, klau tido kite ley lupekan masalh kite wat seketika...


4. luangkan masa untuk berekreasi atau beriadah.. 
g jalan2 p0n xpe. ambik angin katakan.. dari dok terperap kat bilik tu watpe.


5. Nyanyi..!! lalala~
nie mesti rmai yg suke kar0ke kan? k0rg nyanyi lah lagu ape2 yg k0rg suke..
tapi t0lg jgn smpai ganggu ketenteraman org laen k..


6. Peluk something!
haha.. nie maybe gurl je. sbb dyorg nie bnyak teddybear..
peluk sekuat ati teddybear korg tu maybe ley wat rase lega sikit..


7. pegi wat benda yg korg suke..
cth mcm gurl suke Shopping, boy suke maen bola.
atau korg g lah tg0k wayang ke, atau g mkan je..


8. have fun ngan kawan2..!


9. Luahkan masalah ngan kawan2 atau jumpe kaunselor..


10. Plg penting skx, korg dekatkan diri ngan Tuhan.. 
"Allah itu Maha Mendengar..."


Itu jelah tip2 yg aku ley kongsi ngan k0rg..
tapi, aku harap xde lah yg sape2 yg simpan masalh tu lama2..
maybe tak0tt ada yg wat benda yg membahayakan diri..


ape2 p0n, jagalah diri anda ok...
be Happy!

-kucing p0n tension gak rupenye..-
ok, tata..












Thankz

"Time asih sbb sudi dtg ke blog caye.."

3 comments:

yang tersebot said...

da last one shud be da first one dear..... huhuhu (n_n)

Teddyatie said...

yup..
tu bukan plg last, ttapi plg penting kan..
benda nie x ikut turutan.
Mula dari dalam diri dulu k.. :)

frogprincesz said...

well....as the saying goes...save the best for the last... =D